Wat is EMS Training?

EMS Training is een specifieke trainingsmethode waarbij gebruikt wordt gemaakt van Electro Musculaire Stimulatie (EMS), een techniek die via elektrische impulsen de spieren maximaal activeert.

De natuurlijke stimulatie en activering van de spieren, wordt in ons lichaam aangestuurd door het centraal zenuwstelsel. Via het ruggenmerg en de zenuwvezels stuurt het centraal zenuwstelsel elektrische impulsen uit naar de spieren.

De EMS Training maakt gebruik van dit natuurlijk principe en versterkt deze endogene elektrische impulsen, door middel van training met een speciaal elektrodenvest en elektrodenbanden . Doordat de elektroden in het vest en de banden bewust ter hoogte van de belangrijkste spiergroepen zijn geplaatst (armen, borst, buik, rug, billen en benen), worden deze spieren gelijktijdig, intensief en efficiënt getraind. De combinatie van enerzijds het uitvoeren van dynamische bewegingen of juist aanhouden van bepaalde statische houdingen, met anderzijds de specifiek gerichte elektrische impulsen, zorgt voor maximale spierstimulatie over heel het lichaam.

In tegenstelling tot gewone trainingsmethodes, slaagt de EMS Training er bovendien in, om ook de dieper gelegen spieren te prikkelen. Hierdoor kan in veel kortere tijd spierweefsel worden opgebouwd, het metabolisme worden gestimuleerd en de huid verstevigd.

De EMS Training is een full body work-out waarmee je snel en eenvoudig resultaat boekt. Klik hier voor alle voordelen van EMS Training.

Bij QuickFit maken we gebruik van de geavanceerde EMS-apparatuur van JustFit. Het draadloos EMS-systeem van JustFit zorgt voor een maximale bewegingsvrijheid tijdens de workout.

JustFit6